Kişisel Ağ Sayfası
www.isa-sari.com

WLtoys K929 RC Araba İncelemesi

20 Eylül 2015 Pazar 2 yorum İsa Sarı

Popüler uzaktan kumandalı hobi araçları üreticisi WLtoys, piyasaya bugüne dek çeşitli kullanım seviyelerinde pek çok ürün sürdü. K929 da, firmanın ilgili araçlarından biri durumunda. Hem asfaltta hem de arazide kullanılabilen son derece süratli bu araç, sağlamlığı ile de dikkatleri üzerine çekmeyi başarabiliyor. Yazımın devamında bu uzaktan kumandalı hobi aracını incelemeye ve izlenimlerimi aktarmaya çalışacağım. Ürünü incelemem için gönderen GearBest'e teşekkürler...

WLtoys K929, 1/18 ölçeğinde ve çeşitli yüzeylerde kullanılabilen, suya kısmen dayanıklı giriş/orta seviye bir radyo kontrollü araba. Gerçeğine oldukça yakın görüntüsü ve kullanım kolaylığı ile son derece ideal. Ürün son derece şık bir kutuyla birlikte sunuluyor. Ben de her zaman olduğu gibi ürünün kutusuyla başlamak istiyorum. Kutunun boyutları tam olarak şöyle: 23 cm yükseklik, 18 cm derinlik ve 38 cm genişlik. Bu, oldukça büyük bir kutu olarak düşünülebilir. Kutunun toplam ağırlığı ise 1.5 kg kadar. Kutu içerisinden ihtiyaç duyulan tüm bileşenler çıkıyor. Buna ilerleyen satırlarda değineceğim. Bu arada, GearBest'in, bu ürün için ücretsiz kargo seçeneği sunduğunu belirtmeliyim. Böylece, herhangi bir kargo ücreti ödememiş olacaksınız. Ürün, standart kargo ile ücretsiz olarak doğrudan adresinize gönderilecektir.

WLtoys K929 kutusu WLtoys K929 kutu içeriği WLtoys K929 kumanda ve araç

Bu araç RTR, yani "Ready-to-Run", Türkçe ifadeyle sürüşe hazır bir şekilde geliyor ve dolayısıyla herhangi bir ekstra ayar, aparat vs. gerektirmiyor. İhtiyacınız olan tüm temel bileşenler kutuda mevcut: Bir adet K929 RC araba, 2.4 GHz'lik bir kumanda, detaylıca hazırlanmış bir İngilizce kullanma kılavuzu, ülkenize uygun bir adet şarj adaptörü, LiPo batarya için bir adet dengeleyici şarj cihazı ve son olarak 2S'lik 7.4 Volt 1100 mAh LiPo batarya. Buna rağmen, kumandanın ihtiyaç duyduğu 4 adet AA boyutunda kalem pil kutudan çıkmıyor. Bunun yanı sıra, kep klipsi gibi birkaç yedek parça çok iyi olurdu doğrusu. Yine de, bunlar çok ince detaylar olduğu için, paket içeriğini eksiksiz olarak tanımlamak mümkün. Tabii dilerseniz ürün sipariş sayfasından ürünle uyumlu diğer parçaları görebilir ve beraberinde bunları da sipariş edebilirsiniz.

WLtoys K929 RC araba

WLtoys K929 RC araba

WLtoys K929 yeterince büyük bir araba görünümünde. Gerçeğinin 1'e 18'i oranında bir ölçeğe sahip. Tam boyutları şöyle: 17 cm x 32.5 cm x 13.5 cm. Hem iç hem dış mekanlarda kullanıma uygun ve aynı zamanda çocuklar için de ideal. Toplam ağırlığı ise hemen hemen 650 gram. Bu aracın yedek parçaları internet üzerinde başta Gearbest olmak üzere çeşitli sitelerde bulunabilir. Pek çok yedek parçaya sahip bu aracın ilgili yedek parçaları ise, WLtoys'un piyasaya sürdüğü diğer pek çok araçla uyumlu. En çok ihtiyaç duyacaklarınız ise şunlardır: kep klipsleri, lastiklerle ilgili parçalar, uzun süreli kullanımlar için ekstra bataryalar ve tabii ki de yedek bir motor. Bu model fırçalı bir motor kullanmakta. Dolayısıyla çok da uzun ömürlü değil. Ben, her ihtimale karşı en az bir yedek motor satın almanızı tavsiye ederim ve yedek parça listesine bu sebepten dolayı bir motor ilave ettim. Ayrıca, her 10 dakikalık kullanım sonunda motoru bir müddet dinlendirmenizi önderdiğimi de belirtmeden geçmeyeceğim. Bu sayede, daha uzun motor ömrü elde edebilir ve motorun sağlığını uzun bir süre korumuş olursunuz. Kumanda ve bunun yanı sıra bataryalar da diğer pek çok WLtoys markalı RC araçla uyumlu durumda. K929'un kumandası yaklaşık 100 metrelik bir kontrol mesafesine sahip. Bu da oldukça yerinde bir menzil. Zira zaten 100 metrenin ardından ürünü çıplak gözle görmek hayli zorlaşıyor. Ürünün tek batarya ile kullanım süresi ise, sürüş tarzınıza ve hızınıza bağlı olarak 10 ile 11 dakika arasında değişmekte. Batarya, yaklaşık 2 saatte şarj edilebiliyor. Maalesef, kapasitesinden dolayı USB üzerinden şarj etme imkanı sunmuyor. Dolayısıyla piknikte veya diğer ev-dışı kullanımlarda ekstra birkaç batarya bulundurmak yerinde olacaktır.

WLtoys K929 yakından bakış

WLtoys K929 yakından bakış

WLtoys K929 iç aksam WLtoys K929 motoru WLtoys K929 yandan

K929 oldukça sağlam bir görünüme sahip. Ağırlığı yerli yerinde ve bunu, aracı elinize aldığınızda dahi hissedebiliyorsunuz. Verdiği sağlamlık hissi kabul edilebilir düzeylerde, ama ani çarpma veya sert düşüşler, doğal olarak arızaya veya kırıma sebep olabilir. Bu bakımdan kullanım sırasında dikkatli olmakta fayda var. Aracı sürüşe hazır hale getirmek ise son derece basit. Sadece, kumandaya 4 adet AA pili yerleştirin, LiPo'nun arabayla bağlantısını yapın ve ardından hem aracı hem de kumandayı açın. Aracı hem asfaltta hem de tozlu ve bozuk yollarda kullanabilirsiniz. Doğrusu K929, fiyatı göz önünde bulundurulduğunda oldukça hızlı ve rampaları kolaylıkla çıkabiliyor. Bu yönüyle, kendinden bekleneni hakkıyla yerine getirdiğini söyleyebilirim. Her ne kadar suya dayanıklı olduğu söylense de, sulu bölgelerde veya yağışlı havalarda kullanırken her ihtimale karşı dikkat etmekte fayda var. Aracın arka kısmında sahte bir tekerlek mevcut. Bu sahte tekerlek, kepin açılması ve takılması sırasında can sıkıcı olabiliyor. Yine de, isterseniz bunu çıkarabiliyorsunuz. Bu arada, aracın sadece tek renk seçeneğine sahip olduğunu belirtmeliyim.

WLtoys K929 arkadan WLtoys K929 önden WLtoys K929 ve A959

K929, sahip olacağınız veya kullanacağınız ilk RC araç olsa dahi oldukça kolay bir yönetime sahip. Yönlendirme ve döndürme işlemleri son derece basit: Yapmanız gereken, kumandadan gaz vermek ve gideceğiniz yönü belirlemek, yani, genel tabirle sağ ve sol yapmak. Gaz çubuğunu tersi yönde iterek de geri hareketini sağlayabilirsiniz. Aracınız istem dışı olarak sağa veya sola meyil gösteriyorsa, trim tuşları ile bunun önüne geçebilirsiniz. Bu tuşlar kumandanın ön tarafında yer alıyor. Gaz için hassas ayarı da yine buradan yapabilirsiniz. Açıkçası uzaktan kumandalı araba kullanmak uzaktan kumandalı helikopter veya quadcopter kullanmak kadar zor değil. Ben, aracın gücünü göstermek için ormanlık alanda kullanmayı tercih ettim. Aşağıdaki videodan da görebileceğiniz gibi oldukça güçlü ve sağlam. Saatte 50 kilometre hıza ulaşabildiği iddia edilse de, yeterli teknik imkana sahip olmadığım için bunu test etme fırsatı bulamadım. Yine de bu oldukça hızlı. Engellerin üzerinden kolayca tırmanabilmesi de bu hızın ve gücün bir göstergesi. Araçla ilgili videoyu aşağıdan Türkçe altyazılı olarak izleyebilir ve YouTube kanalıma abone olarak, daha sonra çekeceğim başka inceleme videolarını takip edebilirsiniz. Aracı satın almak içinse http://goo.gl/ynLU0N adresini ziyaret edebilirsiniz.

, , , , ,

2
Bir yorum yapabilir veya soru sorabilirsiniz.

avatar
1 Yorum konuları
1 Konu cevapları
1 Takipçiler
 
En çok okunan yorum
En fazla talep alan yorum
2 Yorum yazarları
İsa SarıSinan Hacettepe Son yorum yazarları
  Abone ol  
en yeni en eski en beğenilen
Şunları bildir:
Sinan Hacettepe
Sinan Hacettepe

Merhaba isa hocam. Öncelikle doğum gününüz kutlu olsun. Fırçasız motorlu düşük bütçeli bir rc araç öneriniz var mı?