Kişisel Ağ Sayfası
www.isa-sari.com

Kitap Kurtlarının Buluşma Noktası: Kitap Okuyoruz

11 Temmuz 2010 Pazar Yorum yok İsa Sarı

T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı, Milli Kütüphane, Türkiye Yayıncılar Birliği gibi kurum ve kuruluşlarca desteklenen ve 2007 yılından bu yana yayında olan kitapokuyoruz.com, veri tabanındaki 60 bini aşkın kitap künyesiyle birlikte, tüm kitap severlere, düşüncelerini ve yazılarını paylaşma imkânı sunuyor. Her geçen gün artan üye sayısıyla site; bir yandan üyelerin, beğendikleri kitaplar hakkında yorum yapabilmelerine ve kendi yazmış oldukları yazıları yayımlayabilmelerine fırsat tanırken, diğer yandan Türkiye'nin çeşitli bölgelerinde kitap yardımı bekleyen okullar için de yardım kampanyaları düzenliyor.

Sloganı "kitapseverler topluluğu" olan sitede, yayınevlerinden yazarlara, çevirmenlerden arama seçeneklerine kadar pek çok yolla kitaplara ulaşmak mümkün. Ayrıca site, "Haberler" sayfası aracılığıyla kitap dünyasından güncel haberleri aktarırken, "Kulüpler" bölümünde ise çeşitli konular kapsamında fikir paylaşımına olanak sağlıyor.

Kitap Kurtlarının Buluşma Noktası Kitap Okuyoruz

Üyelik sistemi bulunan sitede, beğendiğiniz ya da ilgilendiğiniz bir kitapla ilgili güncel gelişmeleri ve yazılan yorumları takip edebiliyor, okunan kitap sayısı gibi belli birtakım ölçütlere bağlı olarak puan toplayabiliyorsunuz. Sitenin istatistikler kısmında ise, en çok okunan kitaplar ve siteyle ilgili diğer sayısal verilere göz atabiliyor ve dolayısıyla "Hangi kitabı okusam?" sorusuna, tavsiye niteliğinde yanıtlar bulabiliyorsunuz.

Okuma eyleminin oldukça azaldığı günümüzde, okuyuculara ve okuyucu adaylarına yaptıkları bu katkıdan dolayı, kitapokuyoruz.com fikrini geliştirenlere şahsım adına teşekkürü borç bilirim.

, , , , , , , , , , , , , , , , ,

Bir yorum yapabilir veya soru sorabilirsiniz.

avatar
  Abone ol  
Şunları bildir: